maandag 30 november 2009

Penders, Fehér en Lurling naderen mijlpaal

Niet alleen Patrick Zwaanswijk nadert een mijlpaal in dienst van NAC. Ook Rob Penders, Csaba Fehér en Anthony Lurling zijn hard op weg een plaatsje in de geschiedenisboeken te halen.

Penders speelde van de huidige selectie met afstand de meeste competitiewedstrijden in het magische Geel en Zwart. De centrumverdediger kwam tot op heden 246 keer in een competitiewedstrijd van NAC in actie. Nummer twee op de ranglijst is Csaba Fehér, die tot en met gisteren 190 keer het NAC-shirt aan mocht trekken. Aangezien beide spelers normaal gesproken verzekerd zijn van een basisplaats, lijken Penders en Fehér dit seizoen hun 250e en 200e wedstrijd te halen. Anthony Lurling volgt na Zwaanswijk op gepaste afstand. De linkeraanvaller speelde vooralsnog 98 competitiewedstrijden voor NAC.

Top tien meeste competitieduels namens NAC in huidige selectie
:
  1. Rob Penders - 246 wedstrijden
  2. Csaba Fehér - 190 wedstrijden
  3. Patrick Zwaanswijk - 141 wedstrijden
  4. Anthony Lurling - 98 wedstrijden
  5. Kurt Elshot - 92 wedstrijden
  6. Jelle ten Rouwelaar - 81 wedstrijden
  7. Joonas Kolkka - 76 wedstrijden
  8. Edwin de Graaf - 71 wedstrijden
  9. Matthew Amoah - 60 wedstrijden
  10. Tim Gilissen - 49 wedstrijden
Waar de selectie wat betreft aantal wedstrijden een aantal mastodonten herbergt, is het op doelpuntengebied nogal matig.

Top vijf meeste doelpunten namens NAC in huidige selectie:
  1. Matthew Amoah - 29 doelpunten
  2. Csaba Fehér - 19 doelpunten
  3. Rob Penders - 18 doelpunten
  4. Anthony Lurling - 18 doelpunten
  5. Edwin de Graaf - 15 doelpunten

11 opmerkingen:

  1. Staat Penders volgende maand ook niet 10 jaar onder contract bij NAC? Vast ook mijlpaal in de eredivisie. Alleen die rare Heubach heeft een contract dat langer loopt, maar die speelt nooit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amoah. 60 wedstrijden 29 doelpunten. Is gewoon 1 op 2. En dan zijn er nog mensen die hem afbranden. Onbegrijpelijk, snel een goed verbeterd contract geven, een spits die 1 op 2 loopt vinden wij nooit meer bij NAC.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Anomiem
    en daarom speelde hij gister voor de zoveelste keer zo bagger

    Sjoerd Ars of Jack Tuyp halen en snel!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, want over de laatste 4 wedstrijden kan je een beter beeld maken dan over de laatste 60 en Jack Tuyp heeft bij Volendam laten zien dat hij een absolute aanwinst voor de eredivisie is.

    Waar komt dat gezeik op eigen spelers toch altijd vandaan? Nooit zijn ze goed genoeg maar als ze dan toch bijna goed genoeg zijn moeten ze vooral niet denken dat ze beter kunnen. Wat zal Stam (met dat haar, weet je nog?) lachen als hij hier nog eens terug zou kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @ 2e anoniem

    meen je die namen nu echt serieus? met alle respect, Ars of Tuyp hebben bij lange na niet het niveau van Amoah. Amoah speelt nu inderdaad wat minder maar hoe kan je hem in godsnaam vergelijken met Tuyp en Ars.
    Tuyp is een 3 jaar jongere spits waar dus bijna geen rek meer inzit en die 1 op 5 in de eredivisie loopt en nog steeds teert op 1 seizoen 1e divisie waarin hij leuk scoorde
    Ars heeft zelfs nog nooit op het hoogste niveau gevoetbald en is toch ook al 25 jaar. je kan een laatbloeier zijn, maar een vervanger voor Amoah moet er toch gelijk staan.
    Dan kun je veel beter Fuji terug nemen met daarnaast misschien een ervaren rot die er ook gelijk staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammer dat Feher effe de overstap naar PSV maakte anders had hij bovenaan gestaan. Zulke spelers behoren nooit ter discussie te staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. als spits speel je niet bagger als je scoort

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Degene die een andere spits dan Amoah kent die 1-op-2 loopt en genoegen neemt met een salaris van 250.000 euro en voor NAC wil spelen, mag van mij meteen hoofd scouting bij NAC worden.
    Amoah moet blijven!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vraag het me al een tijdje af, maar waar zijn die tribune "vlaggen" gebleven die voor het begin van de wedstrijd over de tribunes gingen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. 10 jaar Penders, dat wordt mooi!

    En ohja, Amoah, die speelt natuurlijk bagger. Vandaar dat je hem kunt kiezen in het VI Elftal van de Maand.

    Prutsers.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Kunnen jullie ook een top 30 plaatsen van NAC spelers met meeste competiewedstrijden en goals voor NAC, maar dan vanaf 1956 (introductie eredivisie)?

    BeantwoordenVerwijderen