vrijdag 18 december 2009

Maaskant: "Het zal op karakter aankomen"

Zondag wacht Ajax in het Rat Verlegh Stadion. Op voorhand een mooie wedstrijd, bij een goed resultaat gaat NAC toch met een goed gevoel de winterstop in.

"Wij hebben er zin in, hoor", aldus trainer Robert Maaskant. "En waarom zou het niet doorgaan? Er kan alleen sprake zijn van paniek als het onverhoopt vlak voor of tijdens de wedstrijd hard zou gaan sneeuwen, lijkt mij. In alle andere gevallen moet de sneeuw op tijd verwijderd kunnen worden, toch?


Het goede gevoel is echter wel iets wat de laatste weken ontbreekt. NAC geeft heel makkelijk doelpunten weg en enkele spelers hebben niet de vorm die ze in het begin van de competitie wel hadden. Maaskant hierover:

"Kijk, dat wij een paar wedstrijden niet gewonnen hebben, is doodzonde, dat vooropgesteld. Maar wij kijken vooral naar hoe we voetballen. We hebben de wedstrijd tegen FC Twente nog eens bekeken en ook daarna vonden we gewoon dat we in de eerste helft grotendeels de betere ploeg waren. We hebben tegen NEC, FC Utrecht en Sparta twee punten gehaald, waar het er zes hadden kunnen of misschien wel moeten zijn. Dat het er geen zes zijn geworden, had evenwel niet te maken met ons spel, eerder met individuele fouten. We zijn het er intern allemaal over eens dat we nog genoeg punten gaan pakken als we dit niveau van spelen vast weten te houden."


Ajax speelde gisteren een dramatisch slechte wedstrijd tegen Anderlecht. De selectie herbergt echter genoeg goede spelers die een wedstrijd in hun voordeel zou kunnen beslissen.

"Ajax heeft gewoon een uitstekende selectie", aldus Maaskant. "Een goed team is nog iets anders. Wat dat betreft, acht ik PSV en FC Twente toch iets verder. Neemt niet weg dat we er een zware dobber aan krijgen zondag. Ze hebben enorm veel individuele kwaliteit en op basis daarvan beslissen ze veel wedstrijden. Daar moeten we dus voor waken. De omstandigheden zullen sowieso zwaar zijn zondag. Het veld ligt er nu mooi bij, maar het is wel erg zacht. En dus zal het ook een zwaar veld worden en dat zal er niet beter op worden als er nog meer sneeuw valt. Het zal dus behalve op techniek en tactiek vooral ook op karakter aankomen, verwacht ik..."

37 opmerkingen:

  1. Nie zeiken gewoon vanaf het begin bloed aan de paal! Vol bij de strot pakken en heel de wedstrijd niet meer los laten! Geef ons een te gekke kerst aub...........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iets te optimistisch Robert. Laatste wedstrijden met verkeerde mentaliteit en rare wissels de verkeerde kant opgerold.
    We zullen zondag uit een ander vaatje moeten tappen om het voor elkaar te krijgen tegen Ajax.

    HUP NAC!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Denk dat het moeilijk zal zijn.
    By the way RONNIE STAM GAAT NAAR HET WK.
    Leuk voor die jongen. Hij doet het goed bij Twente

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ach ja wij mogen en hun moeten....tsjongjonge wat een instelling, wor ziek van die uitspraak.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 'Het moet op karakter en strijd aankomen'.
    Wat denk je als je dan Leonardo er eens een x naast zet, elke week weer veel te veel balverlies en onbegrip bij zijn medespelers.
    Ongelovelijke lafaard-actie overigens van Maaskant om Kwakman morgen te passeren.
    1 van je beste spelers ernaast zetten omdat hij geen andere durft te passeren, zeer zwak!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Maaskant is een prima trainer voor NAC. Of willen jullie dat saaie Brandtsvoetbal weer terug? Dat levert ook niks op en je valt er bij in slaap. Ik zie Maaskant nog wel wel eens bij een Twente of PSV terecht komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als Maaskant Kwakman er niet inzet is hij echt een superlul!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk voor ronnie, maar volgens mij hebben wij nu iets anders aan ons hoofd. De wedstrijd tegen AJAX, dat vanaf minuut 1 in het nauw gedreven zal worden.
    IT'S FOR N A C knallen morgen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. anoniempje

    weinig kaas van het voetbal geeten zeker.
    leo ernaast zetten. pfff

    Als er een van de voorhoede een basisplaats momenteel verdiend is hij het wel.
    Als hij de laatste 3 a 4 weken er niet bij was geweest was er nog minder gepresteerd in de voorhoede.
    Deze jongen houdt minimaal 2 a 3 verdedigers bezig wanneer hij maar in de buurt van de bal komt,laat staan als hij aan de bal is.

    Tja dat de overige voorhoede spelers er dan niks mee doen is jammer ,maar niet de fout van leo.
    Oke niet elke actie is geslaagd,maar hij probeer het wel,en dat is wat je momenteel van lurling en zeker amoah niet kan zeggen.

    Dus als je een reactie geeft,geeft dan ook een goede reden.
    Als hij kwakman ernaast zet heeft dit tevens niks met leo te maken,middenvedl ,voorhoede weet je het verschil

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anoniempje weer @ zwampie19 december 2009 om 16:27

    Wil je een reden? Leo moet eens proberen oog voor andere te hebben en niet zoveel balverlies te lijden. Daarnaast spelen lurling en amoah sinds zijn komst dramatisch, krijgt kwakman geen voorzetten meer om ge vaarlijk te worden en heb je verdedigend meer dan eens een mannetje minder. Dat hij dreiging heeft is een feit, helemaal eens, alleen geen rendement. En als je Kwakman passeert is dat schandalig, hij kan ook Gorter hangend op rechts of links zetten, die heeft tenminste overzicht. Nu haalt hij Kwakman er maar af omdat Gorter ook weer eens spelen moet. Mocht dat zo zijn(ik las het op nacblog) zou ik het schandalig vinden want Kwakman is een zekerheidje.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. zou tijd worden dat gorter eens meer de kans krijgt anders loopt hij straks te schitteren bij een andere ploeg en hebben wij hem nog nauwelijks gezien.Maar ja Maaskant houdt niet zo van de jeugd.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Misschien is het een leuk idee om iedereen die het nodig vindt om te vermelden dat Maaskant geen goede trainer is voor NAC ofwel op moet rotten een (realistisch) alternatief te geven? Als iedereen maar op moet rotten gaat alleen Penders nog in clubkostuum naar het station. Kleine moeite moet dan nog zijn waarom Wotte of Adelaar het zo veel beter zou doen.

    Verder moet Leonardo inderdaad eens stoppen met die bal 3 meter van Amoahs voet te laten springen en Lurlings actie niet alleen achteruit te laten lopen.

    Ik vrees dat het verlies van Ajax tegen Anderlecht geen voordeel voor NAC is, maar 2-2 zou toch te halen moeten zijn.

    Hup NAC!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Eljé,
    ik vind juist Penders en Zwaanswijk zwak de laatste wedstrijden. Defensief klopt er helemaal niets meer van. Komt ook omdat de middenvelders meer oog hebben voor de goal van de tegenstander dan voor het verdedigen van die van hun zelf, maar we komen duidelijk snelheid tekort in de verdediging.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heel de week staan hier al reacties van "geweldige supporters" die alleen maar online vragen of er zondag bier is.

    Als je zo naar een wedstrijd toe leeft kun je daar al vraagtekens bij plaatsen. Als je "Overal waar we komen" nog steeds "vet" vindt en jezelf rekent als "beste supporters van het land" dan maak jejezelf ook flink belachelijk. Bij bijv. Standard Luik zit stukken meer originaliteit en fanatisme dan bij ons.

    Lurling speelt als een krant, Amoah is alleen maar goed als ie de bal afgemeten op z'n schoen krijgt gelegd. Leo weet niet meer wanneer hij sociaal of egoistisch moet/mag zijn door Amoah z'n falen en gaat precies het verkeerde doen.
    Kolkka gaat te agressief de duels in omdat ie terug in de basis wil. Gorter denkt al dat ie ee grote meneer is, maar is een kleuter met handschoenen en korte mouwen....

    En de fans... die maken zich drukker om de anti-tegenstanderliedjes en anti-scheidsrechterliedjes dan om de aanmoedigingen van de club die ze zogenaamd zo diep in hun hart hebben zitten.

    Stierenpoep !

    Als iedereen morgen nu eens 90 minuten (+ blessure tijd) in het stadion blijft en 100% achter NAC staat. Origineel en ter plekke een leuk liedje bedenkt en schijt heeft aan het feit dat de tegenstander Ajax heet (het had net zo goed FC bal op t dak 13 kunnen zijn)...... dan krijgen we misschien nog een mooi middagje NAC zo voor de kerst.

    Oh ja... voor iedereen die Maaskant weghoont.... get a brain !

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Even iets anders:

    Voor de 3FM serious request (dit jaar in Groningen) heeft Zwaanswijk zijn schoenen en een shirt met alle handtekeningen beschikt gesteld!

    Dus iedereen die mee wil helpen en nog iets moois er aan over wilt houden: http://cgi.ebay.nl/NAC-shirt-Zwaanswijk-gesigneerd-hele-selectie_W0QQitemZ130353296515QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_146?hash=item1%E2%80%8Be59a97483

    De schoenen: http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300378747638

    Voor het shirt:

    BeantwoordenVerwijderen
  16. anoniempje

    "leo oog voor andere hebben"
    Denk juist dat dit eerder een extra probleem is,dat iedereen roept dat hij oog voor een ander moet hebben.
    Als hij net zo egoistisch was ,als wel eerst had hij juit meer rendement gehad ,nu gaat hij de actie aan blijft iedereen kijken wat hij doet en als hij dan de bal afgeeft (zoals jij graag wil omdat hij anders teveel alleen voetbald)is er niemand of zijn ze niet scherp genoeg om er meer rendement juist uit te halen.
    Komt er nog bij ,juist iemand die een actie probeert te maken,maakt ook de kans om een bal te verliezen,mar dan probeert leo het gewoon opnieuw,verlies amoah de eerste de beste bal,is het meteen 90 minuten over.
    Zie het graag anders,maar dat zullen ze dan in de wedstrijd ook moeten laten zien.

    Omdat amoah en lurling niet presteren kun je niet op leo afschuiven,hoeveel werkt amaoh de laatste weken nog,als de bal 1 meter naast hem komt laat hij de bal lopen,het wordt tijd dat hij weer vader wordt denkt hij tenminste aan zijn kind en gaat hij weer presteren.
    Tevens wil ik wel eens zien hoe men presteerd als amoah op vakantie gaat(ghana)

    lurling staat aan de andere zijde en was goed op weg om zijn vorm weer terug te krijgen maar valt de laatste paar weken weer terug.

    kwakman ernaast zetten vind ik ook onterecht,juist een middenvelder die elke week presteerd en ervoor gaat.

    Het grootste probleem zit hem toch echter wel wat anoniempje tegen elje zegt.
    De verdediging staat gewoon minder als normaal en de middenvelders zijn tevel goal gericht en vergeten hun verdedigende taken.
    Gorter een mooie felle voetballer om te zien,maar te aanvallend en veel te veel oog voor eigen individu(helaas dat men dit minder ziet dan bv leo).

    Kolkka is een aardige voetballer ,maar laat hem niet als middenvelder starten laat staan invallen.
    Juist de spelers op de juiste plaats te zetten is de goede optie,en niet spelers op naam er toch maar erin te zetten,en dan op een andere positie.

    Momenteel ontbreekt het gewoon een beetje aan vertrouwen en het teveel missen van de kansen.
    Als dit nu nou net is aan de goede kant van het dubbeltje valt,staan we er weer goed voor.

    En als laatste moeten we juist eens proberen om met zun alle is 100% achter de club te staan en dan ook de volledige wedstrijd

    BeantwoordenVerwijderen
  17. BREDA - De wedstrijd NAC - Ajax is afgelast dit heeft de KNVB besloten naderhand van een keuring. De wedstrijd is waarschijnlijk geschrapt door de vele sneeuw die er is gevallen.

    De KNVB gaat een nieuwe datum prikken voor de wedstrijd warneer is onbekend.
    De kaartjes die gekocht zijn voor de eerste wedstrijd zijn gewoon geldig voor inhaalwedstrijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. @anoniem hierboven

    Grapjas

    BeantwoordenVerwijderen
  19. @ zwampie,

    ik ben het grotendeels met je eens.
    Ook over Leonardo, want hij is ontzettend snel, heeft heel veel dreiging en altijd gebeurt er wel iets. Maar je bent toch wel eens dat er veel te weinig rendement uit zijn acties komt. Hij moet ook na 1 man te hebben gepasseerd oog hebben voor een ander die dan dus vrij is. En niet alles steeds door het midden spelen, ook eens schieten of openen op Lurling.
    Wat de achterhoede betreft ben ik ook eens, begint scheuren te vertonen met 3 dikke 30-ers.
    En waarom niet gewoon het middenveld zoals in de Play-offs, gillisen-gorter-kwakman.
    Dat liep toc als een trein?
    Nu haalt hij Kwakman eraf, en ik kan geen enkele reden bedenken waarom? Lever je ook nog eens kopkracht in ten opzichte van een 'klein' Ajax. Ja de reden zal zijn dat Gorter speelt maar die kunnen perfect samen spelen toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. anoniempje

    je hoort mij ook niet zeggen dat al zijn acties goed en rendement vol zijn,maar denk dat hij momenteel wel een van de gevaarlijkste aanvallers die we nu op het moment hebben en de beweegelijkste.
    Denk alleen dat hij de opdracht gekregen heeft om juist vaker over te spelen,en hij juist hierdoor vaak de verkeerde keuzes maakt.omdat dit zijn spel niet is.
    Zie hem vaak acties maken en juist wanneer hij voorheen uithaalde op de goal hij nu aflegt(of evt probeert)naar een mede speler.

    Maar alles bij alles hoop ik wel dat ze alle 3 de vorm krijgen die ze kunnen halen en ze met zun 3eee een gevaarlijke(r)voorhoede worden.

    wat betreft het middenveld wat we met de play offs hadden liep goed(eigenlijk het gehele team).
    Buiten dat om zie ik zowiezo geen reden om kwakman te passeren als hij niet ziek of een blessure heeft.
    Maar weet ook niet zo wie hij als 3 mans middenveld weg wil zetten.
    Denk dat de graaf bij maaskant wel een plusje voorheeft,en zodra hij fit is er in staat(al vind ik hem ook niet altijd best spelen).

    BeantwoordenVerwijderen
  21. waarom al die negatieve reacties. en waarom niet gewoon het hele stadion zingen van voor de wedstrijd tot na de wedstrijd oja. en als iedereen is een keer de hele wedstrijd blijft zitten en niet 10 minuten voor het einde weggaat. dan is er al een stuk betere sfeer

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoe laat wordt dat veld gekeurd???

    BeantwoordenVerwijderen
  23. alle sites zijn lekekr snel..en wederom een dikke hulde naar NAC.nl voor het up-to-date zijn! *zucht*

    BeantwoordenVerwijderen
  24. NEC-Vitesse is afgelast.

    Het is nog maar de vraag of het duel tussen NAC Breda en Ajax zondagmiddag doorgaat. Scheidsrechter Kevin Bom zal in overleg met de locale autoriteiten een beslissing nemen. Het veld ligt vol sneeuw, maar de ondergrond is zacht. NAC denkt dat het veld op tijd sneeuwvrij kan worden gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. weet er al iemand of het door gaat of niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik zie graag een pot voetbal, maar dit moeten ze gewoon afgelasten. Onverantwoord om 17.000 mensen doro de sneeuw naar het stadion te laten komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ajaxbus vast in de sneeuw bij Leiden

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Anoniem zei
    Even iets anders:

    Voor de 3FM serious request (dit jaar in Groningen) heeft Zwaanswijk zijn schoenen en een shirt met alle handtekeningen beschikt gesteld!

    Dus iedereen die mee wil helpen en nog iets moois er aan over wilt houden:

    Shirt NAC met handtekeningen: http://cgi.ebay.nl/NAC-shirt-Zwaanswijk-gesigneerd-hele-selectie_W0QQitemZ130353296515QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_146?hash=item1%E2%80%8Be59a97483

    De schoenen van Zwaanswijk: http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300378747638

    Machtig tof!!! Straks maar even bieden, al gaat het shirt wel erg hard.

    Eerst maar eens hopem dat het voetbal doorgaat, maar dat kunnen ze inderdaad niet maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. hoezo dat groningen gaat tog ook gewoon door?

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ik ben bang dat de wedstrijd wordt afgelast. Blom heeft nog overleg met de lokale overheid, de veiligheid van de mensen komt in gevaar dus ik denk dat het niet doorgaat

    BeantwoordenVerwijderen
  31. groningen ook afgelast. besluit knvb

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ze moeten het gewoon aflasten. Niemand heeft hier baat bij. Nac niet, ajax niet en de 17.000 ook niet. Veiligheid voorop. Tis al een karwei om je door Breda te begeven, laat staan als je van buiten Breda komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Echt te belachelijk voor woorden. Waarom zo lang wachten met afgelasten?! Iedere blinde kan toch zien dat heel het land onbegaanbaar is. Tja, het veld zal best wel te bespelen zijn, maar er zijn ook nog 17.000 mensen die met gevaar voor eigen leven de straat op moeten. Er moet zeker eerst weer iets ernstigs gebeuren eer men in Zeist eens een beslissing neemt...

    BeantwoordenVerwijderen
  34. NAC - Ajax op losse schroeven
    Van onze Telesportredactie
    Breda - Het is nog maar de vraag of het duel tussen NAC Breda en Ajax vanmiddag doorgaat. Scheidsrechter Kevin Bom zal in overleg met de locale autoriteiten een beslissing nemen. Het veld ligt vol sneeuw, maar de ondergrond is zacht. NAC denkt dat het veld op tijd sneeuwvrij kan worden gemaakt. Door de hevige sneeuwval in Breda zijn de omstandigheden op de tribunes en rond het stadion echter van dien aard dat naar de vegiligheid van de supporters moet worden gekeken.

    Om 10.30 komt de lokale driehoek bijeen in het stadion van NAC. De burgemeester, de politiechef en de officier van justitie besluiten dan in overleg met NAC of het duel door kan gaan. Gezien de toestand op de toegangswegen en op de tribunes zijn de vooruitzichten niet goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Ik wil het nu onderhand wel weten ik moet vanaf Rucphen komen ongeveer 20 km zou dat te doen zijn er is wel ongeloofelijk veel sneeuw gevallen

    BeantwoordenVerwijderen