vrijdag 18 december 2009

NAC doet mee aan uitstervingsbeleid uitsupporters

Nadat het NAC uitvak de pers haalde vanwege het slechte zicht tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord, klagen nu ook andere clubs steen en been. De foli en het schuine afdakje zijn verwijderd, maar het blijft natuurlijk een vorm van vee-opslag. Supporters van NEC en Sparta maakten het mee. Teksten als "Het avondje NAC is gestorven" en "Het avondje NAC is een verschrikking geworden" komen voorbij op de sites van Sparta en NEC.

Willem Reijn verteld in NACBlog namens NAC dat er niks is met het uitvak.

"Misschien is het wat minder leuk dan vroeger, maar het uitvak is prima in orde."
,,Bij clubs als Vitesse, PSV en Feyenoord is het uitvak een stuk minder. Bovendien komen er doorgaans zo weinig supporters van de tegenstanders mee, dat we graag meer ruimte voor onze eigen supportersschare wilden creƫren."

Heel erg jammer dat een club als NAC zich verschuilt achter andere clubs. Je hoort je gasten gewoon op een fatsoenlijke manier te ontvangen en hoe slecht het ergens anders is interesseert ons helemaal niks in deze.

Het past verder wel perfect in het beleid wat NAC voert. De kaartverkoop-informatie wordt bijzonder slecht bijgehouden en we krijgen combi naar combi opgelegd.

PS. Er staan nog wat vragen open op NACForum.nl

22 opmerkingen:

  1. gewoon oude uitvak terug halen. desnoods nieuwe scheidingswand dan. plaats die mensen die op vak I zitten niet onder een uitvak :S
    Ik wil niet zegge dat de uitsupporters het goed mogen hebben in hu uitvak maar qua sfeer was het op G stukken beter met oude uitvak. Vak I gewoon niet tussen G en uitvak in bedoel ik dan ook.

    weet iemand meer over zondag of doorgaat ofniet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geef NAC hier volkomen gelijk in. Je kijkt eerst naar je eigen supporters en dan pas naar de supporters van de tegenpartij. De uitsupporters zijn jaren lang verwend geweest in Breda met een goed en groot uitvak wat bijna nooit helemaal of zelfs half gevuld was. Bij andere clubs is het uitvak al jaren slecht. Kijk bijvoorbeeld naar vitesse, groningen, ajax en psv, daar zie je ook niet meer als in het uitvak bij NAC, en daar hoor je niemand over. Laat NAC de tijd en energie maar steken in haar eigen supporters, zoals goede voorzieningen, de catering en de verkoop van uiduels, i.p.v. de uitsupporters te verwennen. En voor alle zeurpieten ga zelf maar eens al de uitwedstrijden mee, dan zie je dat het bij NAC echt niet slecht is in het uitvak.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is gewoon een normaal uitvak dat gezever allemaal en dat alleen omdat de leeghoofden uit die stinkstad hebben lopen klagen.
    Die reijn kan zich beter bezig houden met het feit dat er starks een DVD in ONZE fanshop ligt met een afbeelding van stadion met een veel minder gastvriendelijk uitvak.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker belangrijk wat supporters van ander clubs van ons uitvak vinden. Avondje NAC is voor ons en daar heb ik geen nec of sparta supporters bij nodig!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een WK scenario is blijkbaar het droombeeld van NAC.

    Zo min mogelijk echte supporters in het stadion. En liever helemaal geen fanatieke (uit)supporters.

    In plaats daarvan sponsors met aanhang aan de jus d'orange en de bitterballen. Vrouwlief heeft geen idee wie er in de spits staat en vind het gratis vreten interessanter.

    In plaats van het gepeupel op de tribunes kan je ze beter thuis op de bank zetten en via de decoder later betalen voor het voetbal.

    Bovenstaande blijkt uit de prioriteiten die NAC stelt bij de stadionverbouwing. Er werden in beginsel plannen gepresenteerd waarbij het stadion zou uitbreiden naar 23.000 man. In plaats daarvan kwam NAC met het 'ludieke' (?!) aantal van 19999. Commercieel aantrekkelijker zou zijn om sponsorfaciliteiten te verbeteren, met als gevolg dat de capaciteit niet significant wordt verhoogd en met die 10 miljoen zit een fatsoenlijk uitvak er ook niet in.

    Betaalt voetbal bestaat bij de gratie van fanatieke supporters. Behandel daarom je uitsupporters zoals de eigen supporters behandeld willen worden en verschuil je niet achter clubs die het nog slechter doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hebben ze bij NEC zelf wel eens naar hun uitvak gekeken? Beetje vreemd. Dat is volgens mij ook zo'n aquarium. Ik heb een keer in het uitvak mogen staan en het zicht is perfect.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vorig jaar was het uitvak verdeeld in twee vakken. Vak I en Vak H. Waarom hebben ze er toen gewoon niet voor gekozen om Vak I bij vak G te trekken en de ander helft uitvak te maken??

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben het ook volledig met NAC eens.
    Avondje NAC is voor NAC-supporters.
    ALs de tegenpartij een vol vak meenemt zitten er ruim 750 man in dat vak.
    Voor AJAX en Feyenoord is het wat weinig maar om daarvoor de rest van het seizoen inkomsten te missen, vind ik wat ver gaan.
    NEC en Sparta hadden geen vol uit vak, dus moeten niet zeuren.
    En voor de rest is het een mooi vak maar het blijft een uitvak.

    En voor de schrijver van dit bericht, ga NAC niet de schuld geven van het uitwedstrijden beleid. De goede leiden helaas onder de kwade. Bedank die kakkerlakken hier voor, maar ga niet de schuld bij NAC leggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. leiden, is lijden natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. oooh zit WR tegenwoordig daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lekker kortzichtig zeg, dat sommigen hier vinden dat je je gasten geen goed zicht hoeft te geven omdat dat elders ook niet het geval is. Als je ej zo opstelt, dan verbetert het natuurlijk nooit! Sterker nog, je ziet het nu al, het wordt van kwaad tot erger. De titel boven dit bericht is helaas waar...!!

    En iedereen snapt toch wel dat een Avondje NAC zonder uitsupporters (of met heel weinig, achter een geluidsdichte wand...) qua sfeer minder leuk zal zijn!
    NAC, bedankt.... :(

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zucht, gaan we weer. Natuurlijk moet NAC uitsupporters goed onderbrengen, maar het draait uiteindelijk inderdaad wel om de eigen aanhang.

    Ik vind overigens de redactie van de site erg kritisch worden naar NAC toe. Een kritische kanttekening is geen probleem, maar nu wordt alles wat er gebeurt direct als probleem vertaald.

    Die negatieve sfeer die ook besproken werd zal mede veroorzaakt worden hierdoor, denk ik zelfs.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. @ Martino

    Ben het volledig met je eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Goed zo !
    Nog even en alle thuiswedstrijden zitten er alleen maar NACsupporters en bij alle uitwedstrijden zit iedereen thuis eredivisie live te kijken.(En de kneuzen naar een gratis link)

    Geen gezeik met combi's, geen schade veroorzaakt door bezoekers in stadion of stad, minder politieinzet nodig (dus goedkoper).
    En zeikerds zijn er altijd, dus who cares.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het uitvak als vorig jaar.. dat in 2en was gedeeld ( vak-I en vak...?) hadden ze beter kunnen behouden!
    Desnoods vak I van toen bij vak-G trekken, en zodoende ook meer scc houders op vak-G! (of die kaarten houden voor de losse verkoop)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Zorg maar dat de verheerenveenisering stopt op de b-side. Wat een kutvak is dat geworden zeg!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Het draait allemaal om perceptie.

    bij de andere clubs waar het zo gezegd nog slechter geregeld is is dat al heel lang zo en dat is dus allang geaccepteerd. nu past NAC de verandering/verslechtering toe en begint ineens iedereen van het uit en thuispubliek te piepen.

    wat nou geen avondje NAC...DAS ONS avondje en niet avondje "uitvaknac"

    de folie is eraf en het stukkie dak........ze willen gewoon allemaal worstebroodjes en de gratis reis.... triestelingen. beetje Feyenooit supporters gaan na papegaaien over het uitvak.

    lekker laten zo.....tis voor de veiligheid en de ruimte voor eigen nac volk beter. punt

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heel erg jammer dat een club als NAC zich verschuilt achter andere clubs?? Wat een overloos gelul. Met het uitvak is inmiddels helemaal niets mis! Overigens brengen de meeste clubs nog amper twee busjes mee. Voor NAC supporters is inmiddels meer plaats beschikbaar en dat is volgens mij het belangrijkste! Eigen volk eerst is wat mij betreft hier prima op zijn plaats!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. @ geelzucht.. verheerenveenisering?!?!? En dan zeiken dat de b-side eenkut vak is geworden, kijk is naar je eigen taalgebruik.. Das behoorlijk KUT!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. @rij13.

    Goed tegenargument zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Achjaa, het avondje NAC is ook voor de thuissupporters en niet voor de uit. Dus lekker laten huilen!

    BeantwoordenVerwijderen