maandag 21 december 2009

Nog geen uitsluitsel over nieuwe datum

Het is nog niet bekend wanneer NAC - Ajax wordt ingehaald. Er zijn een aantal datums mogelijk, echter is er weer veel afhankelijk van het wel of niet doorgaan van het bekervoetbal van de komende dagen.

In eerste instantie dient de wedstrijd ingehaald te worden op zondag 17 januari. Mocht een van de teams dit niet goed uitkomen, zou het duel na goedkeuring van het andere team en van de lokale overheid ook op dinsdag 19 of woensdag 20 januari gespeeld kunnen worden. Achter deze 2 dagen schuilt echter een grote maar. Wanneer het bekervoetbal van de komende dagen afgelast wordt dient dit de 19e of de 20e ingehaald te worden en vervalt deze inhaalmogelijkheid voor de reguliere competitie.

Ajax heeft al aangegeven 17 januari niet te willen spelen, aangezien ze die nacht pas terugkeren van een trainingskamp in Zuid-Afrika. We wachten af...

54 opmerkingen:

  1. Ajax dient toch gewoon te kunnen spelen op die 17e januari? Lukt dat niet is het toch gewoon een regelementaire overwinning voor ons? Liever heb ik dat we die pot gewoon met voetbal winnen maar anders is het toch hun fout dat die wedstrijd niet gespeeld wordt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mij komt de 17e ook niet goed uit, en ik denk dat NAC ook liever doordeweek speelt maar het is natuurlijk belachelijk dat Ajax op trainingskamp gaat tijdens een inhaalweekend (waar ook echt ingehaald moet worden).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het NOS nieuws meldt 17 januari! Kijken wat Ajax dar over te zeggen heeft?!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Word woensdag 20 Januari !
    Ajax heb net met NAC gebeld en NAC vind de 20e een goede datum!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Snap goed dat ze die inhaalweek niet mee nemen in hun planning. Als het de 20e niet lukt, komen ze waarschijnlijk eerder terug. Wat mij persoonlijk betreft: Woensdagavond!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lijkt mij een reglementaire 3-0, als Ajax niet komt opdagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dag Fred,

    Als je het verhaal goed leest; als jong de Graafschap - NAC niet doorgaat wordt dat die woensdag ingehaald en dient Ajax de 17e te kunnen spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. NAC word niet afgelast.
    Het is Ajax,die krijgen hun zin toch wel...
    Mocht het dus afgelast worden zie ik NAC de 17e tegen Jong de Graafschap ipv Ajax spelen denk ik ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. beste 19 of 20 januari.. avondje nac erbij

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Laat de burgemeester een avondje tegen ajaks toe?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @ Fred K.

    WHC - Ajax zal ook wel afgelast worden denk?! Wanneer moeten die dan inhalen? Dat zal, volgens jouw beredenering, de 17e januari zijn?!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jeugd per direct weg bij NAC-stadion
    Geplaatst op 21/12/09 08:30
    Auteur: Dennis v Bergen Categorie: Nieuws
    VOETBAL - Vanwege de hevige sneeuwval zal NAC 1 de laatste trainingen van 2009 in of naast het stadion afwerken. De velden in Zundert zijn niet begaanbaar. Mochten de weersgoden in januari opnieuw voor overlast zorgen, dan zit coach Robert Maaskant na het trainingskamp in Spanje (8 tot en met 14 januari) met een probleem. Het kunstgrasveld in Breda is dan niet meer beschikbaar.




    Er moet sonderingsonderzoek worden verricht. Dat houdt in dat de bodemgesteldheid wordt gemeten in aanloop naar de geplande bebouwing. In februari komt vervolgens de procedure op gang die moet leiden tot vaststelling van een nieuw bestemmingsplan, dat bebouwing van het veld mogelijk maakt. Bij die procedure hoort ook dat tegenstanders bezwaar kunnen maken.

    De jeugdopleiding van NAC moet vanaf 1 januari daarom elders worden ondergebracht. Vermoedelijk worden de talenten verspreid over verschillende amateurclubs in Breda, omdat een permanente verhuizing naar Zundert een logistiek probleem vormt.

    Enkele elftallen trainen nu al op de velden van TVC Breda. Maar 's avonds is daar nauwelijks nog ruimte beschikbaar. Hetzelfde geldt voor de andere amateurverenigingen die NAC benaderd heeft.

    Bij de Bredase club wordt overigens ontkend dat de tweede fase van de stadionverbouwing van komende zomer in het geding komt. De gemeenteraad ging begin dit jaar akkoord met een investering van 11,5 miljoen euro in NAC. Een deel daarvan, 5,2 miljoen, was bestemd voor de eerste aanpassingen van aflopen zomer. Maar dat bedrag is volgens bronnen een flink stuk hoger uitgevallen. Begin volgend jaar wordt er een nieuwe doorrekening van de kosten voor fase 2 gemaakt.

    ,,We bestuderen momenteel welke onderdelen van de verbouwing plaats gaan vinden. Wij gaan er nog steeds vanuit dat de overkapping van de grachten doorgaat", stelde woordvoerder Willem Reijn gistermiddag. In dat geval gaat de capaciteit naar 20.000 plaatsen.

    De Bredase club is ook nog steeds in onderhandeling met Jan Braspenning, eigenaar van de velden in Zundert. Tot nog toe heeft NAC hem nog geen huur betaald voor gebruik van het complex. De selectie traint er al sinds de zomer.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. @hierboven

    Wij kunnen ook krant lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. die stelletje neuzen moeten niet zeuren gewoon op 17 jan spelen dan komen ze maar eerder terug van dat trainingskamp

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Valt me tegen als NAC akkoord gaat, is een mooie 3-0 overwinning!!

    Want zeg nou zelf, doordeweeks in de avond NAC - ajax, nee dat zal niet gebeuren.. De gemeente en die zielige figuren in die blauwe pakjes zullen daar niet aan meewerken..

    Zou natuurlijk wel top zijn als het wel door zou gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Raar van Ajax, deze data worden aan het begin van de competitie al vastgesteld. Je moet gewoon rekening mee houden als BVO. Jammer voor AJAX zou ik zeggen. NAC gewoon vasthouden aan de 17de

    BeantwoordenVerwijderen
  17. @Mikol
    De gemeente en die zielige figuren in die blauwe pakjes vermoeden juist te veel problemen met eikels als jij, dus daarom doen ze het liever bij daglicht ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Lees net dat Ajax het op de 20e wil laten spelen en dat NAC daar mee akkoord gaat.... IK ZEG POTEN IN DE KLEI, de 17e spelen we en niets maar dan ook niets anders.... Klote KNVB gaat toch zeker geen rekening houden met een trainingskamp van Ajax dat is toch echt niet ons probleem... nee die joden willen het lekker op de woensdag spelen nou they can kiss my breda ass

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Die figuren uit amsterdam moeten gewoon eerder terugkomen van trainingskamp! Ze dienen gewoon op 17 jan. te kunnen spelen. Doordeweeks is niks, dan moet iedereen werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Huh? Ik heb op doordeweekse avonden veel vaker een historische NAC wedstrijd meegemaakt dan op zondagmiddag. Niks mis met NAC-Ajax op woensdag of dinsdagavond!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. NAC speelt altijd goed op woensdag, kan me nog een potje tegen Roda jc herinneren waar de vonken vanaf vlogen...

    BeantwoordenVerwijderen
  22. jullie zijn gek... avondje nac is toch altijd beter dan op zon saaie zondagmiddag:S
    Alleen die kut burgemeester zal wel weer dwars zitten

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Liever op een avond dan op zondagmiddag. Sfeer is altijd ... op zondag. Ajax kan ook op een avond remember de bekerpot.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik zeg zaterdagavond 16 januari, om 19.30u! Dank u.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Anoniem zei
    @Mikol
    De gemeente en die zielige figuren in die blauwe pakjes vermoeden juist te veel problemen met eikels als jij, dus daarom doen ze het liever bij daglicht ;-)

    21 december 2009 15:39

    Ochoch, ga je zo reageren en nog anoniem ook?
    Waarom zouden ze met mij problemen hebben? Ik ben alleen een fanatieke supporter en doe niet mee aan rellen en stenen gooien e.d.
    Zou ik dat wel willen dan zou ik anoniem reageren en een oproep doen..

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Doe maar woensdag de 20e,, Zou logisch zijn... Bij Ajax is het plan van de KNVB om de afgelaste wedstrijd van afgelopen weekend in te halen op 17 januari slecht gevallen. De Amsterdammers vliegen in de winterstop naar Zuid-Afrika voor een trainingskamp, en keren pas in de nacht van 17 op 18 januari terug. Tegenstander NAC Breda zou naar verluidt geen probleem hebben om op 20 januari de wedstrijd in te halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Die bekerwedstrijden tegen ajax en psv een tijd terug zijn toch ook s'avonds waarom zou het nu dan niet kunnen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Nou vraag ik me af hé de wedstrijd moet op zondagmiddag gespeeld worden wand het is een risico wedstrijd. Maar nou moet hij in gehaald worden en dan kan het wel s'avonds?? Laat die wedstrijd voortaan ook gewoon op zaterdag of vrijdag avond gespeeld worden. Veel beter voor de sfeer en het voetbal. Maar goed als ik de weersverwachtingen zie wordt er dan een bekerduel gespeeldt

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Volgens mij zijn er laatst nog 50 kids uit amsterdam terug gestuurd omdat ze in Breda hadden afgesproken met NAC. En dat was niet om een potje te biljarten. Ik ben dus bang dat deze wedstrijd in de hoogste risico-categorie valt. Hoewel ik dat op zich altijd al onzin vind, want bij het stadion gebeurt toch nooit iets. Dus ik zeg, laat maar doorgaan. Maar ik kan het me nauwelijks voorstellen dat onze zeer heldhaftige en "o jee, straks ben ik ook politiek de lul als er iets gebeurt" burgemeester dit gaat toestaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. voor de laatste keer NAC: koop Colak van go ahead eagles nu utrecht twente heerenveen enz er nog niet achterna zitten

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Colak, hadden ze een half jaar geleden moeten polsen/halen. Die jongen is nu onhaalbaar voor NAC! Te laat

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Het dooit als de ziekte! Baronie - Sparta zal wel doorgaan zo! Mooi potje voetbal vanaaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Off topic: TvE wint kort geding tegen NAC

    BeantwoordenVerwijderen
  34. De gemeente Breda gaat woensdagavond tegen Ajax nooit toestaan. Iets met risico en zo. Daarnaast wil Ajax niet eerder terug komen uit Zuid Afrika. Lieve BSR, doe u eens goed informeren alvorens te plaatsen? En wanneer is de nieuwe site af? Want behalve dat de kwaliteit van dit blog kut is is de kwantiteit EN de kwaliteit van de berichtgeving ook hard achteruit aan het springen.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. hoeveel mensen gaan er eigenlijk ongeveer naar baronie vanavond kan iemand mij dat vertellen?

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Van Eenennaam terug bij NAC heeft de rechtbank hedenochtend besloten.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. offtopic

    gaan er nog mensen mee naar doetichem ?

    trein zoja hoelaat ?

    BeantwoordenVerwijderen
  38. kan je vanavond bij baronie-sparta met geld of nac munten betalen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Anoniem zei
    offtopic

    gaan er nog mensen mee naar doetichem ?

    trein zoja hoelaat ?

    22 december 2009 13:40

    Trein rond half 1 ofzo
    Met een klein groepje!

    BeantwoordenVerwijderen
  40. @Hoi,

    Praat geen onzin. Remember de beker met al die fakkels. Was toch echt op een doordeweekse dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  41. @Anoniem (die laatste dan he)

    Ajax is risico en wordt door de lokale driehoek niet getolereerd op een avond. En geloof me: zaken als fakkels dragen er niet toe bij dat dat ooit g aat veranderen. Niet dat ik het daar overigens mee eens ben, maar zo liggen de feiten

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Bekerduel Jong De Graafschap - NAC gaat mogelijk niet door

    Geplaatst op 22-12-2009 12:18 door Niek Jansen - Bron: BN/DeStem

    Het bekerduel tussen Jong De Graafschap en NAC Breda gaat woensdagavond mogelijk niet op stadion De Vijverberg. Het veld is keihard in Doetinchem en het is onzeker of er gespeeld kan worden.

    "Het veld is keihard", vertelt Jos Geerken, algemeen manager van de Doetinchemmers. De KNVB zal niet alle bekerduels afgelasten. "Ze sturen dinsdagochtend (vanochtend, red.) een scheidsrechter uit de buurt en die komt het veld bekijken."

    Mocht het veld goedgekeurd worden dan zal er nog wel sneeuwgeruimd moeten worden dinsdagmiddag. "Er ligt een best pak sneeuw op het veld, maar we hebben mensen die het eraf willen halen", vervolgt Geerken. "Maar er wordt ook weer nieuwe sneeuw verwacht, dus makkelijk zal het niet worden."

    Mocht het duel afgelast worden dan zal het duel voor woensdag 20 januari 2010 op het programma worden gezet. De KNVB ziet dat niet zitten, omdat het competitieduel tussen NAC Breda en Ajax ook al niet doorging afgelopen weekeinde.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Keeske Luijckx naar NAC. Lekker off topic allemaal hier. Ik doe er gewoon aan mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Anoniem zei
    offtopic

    gaan er nog mensen mee naar doetichem ?

    trein zoja hoelaat ?

    22 december 2009 13:40

    Trein rond half 1 ofzo
    Met een klein groepje!

    wij gaan uurtje later kunne jullie dan ook niet uurtje later ??

    13,40 dan de trein ?

    BeantwoordenVerwijderen
  45. NAC-Ajakkes op 17 januari!!!!!!!!!!!
    Nu gaan ze niet op trainingskamp. heeeej!
    hebben ze lekker niet hun zin gekregen, die amsterdammers!

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Hahaha ik lees het inderdaad ook net.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Pffff, wat een laffe laffe honden bij de gemeente Breda. Koste wat kost zo'n wedstrijd op zondag willen spelen, want o o o wat kan het fout gaan op woensdagavond. 17500 voetbalsupporters dus 17500 criminelen en dan misschien ook nog wel met een biertje op.

    Dat kan natuurlijk niet... dus maar netjes op zondag. Laf, laf laf

    BeantwoordenVerwijderen
  48. @Le Clochard:
    Ja, want woensdagavond is echt zó ideaal voor een voetbalwedstrijd. Dat ze ons DAT door de neus boren...

    Stel je niet aan. Die ajacieden slopen elk jaar hekken en dus is het logisch dat het niet in het donker mag. Calimero gedrag, dat gezeik op de gemeente bij vanalles en nog wat...

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Kutzooi, dan ben ik er niet

    BeantwoordenVerwijderen
  50. of we nou op woensdag of zondag winnen maak tme niet veel uit

    BeantwoordenVerwijderen
  51. fakkels bij feyenooit en sterrtjes !

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Als dit geen boete wordt voor de droeftoeters weet ik het ook niet meer. Goed in de gaten houden!

    BeantwoordenVerwijderen
  53. rotterdarm - kazen:
    Fakkels, sterretjes op de tribune + vuurwerk gegooid op het veld + sneeuwballen naar die keeper met dat lange haar.
    Waarschijnlijk niets aan de hand voor ons domme bondje!

    BeantwoordenVerwijderen
  54. @ Aa, werk jij voor de kliklijn, bah altijd dat gezeuer op andere en vingertje wijzen, ga de knvb bellen dan i.p.v. hier domme reactie weg te zetten

    BeantwoordenVerwijderen