zondag 29 november 2009

NAC verliest in Utrecht

NAC heeft vanmiddag de uitwedstrijd in en tegen Utrecht met 3-1 verloren. In een aantrekkelijk duel trokken de Domstedelingen uiteindelijk aan het langste eind.

In het begin van de wedstrijd had NAC moeite met Utrecht, maar naarmate de eerste helft vorderde kreeg de Parel van het Zuiden meer grip op het spel. NAC creëerde via Leonardo een aantal goede mogelijkheden, maar mocht uiteindelijk van geluk spreken dat het bij rust 0-0 stond. Kevin Vanderbergh miste namens de thuisclub een honderd procent kans (binnenkant paal).

Na rust kwam Utrecht wel via Vanderbergh op voorsprong. De Belg draaide handig weg en schoot de bal van dichtbij achter Ten Rouwelaar. Een paar minuten later zette Nijholt Utrecht uit een vrije trap op 2-0. Matthew Amoah, die een ongelukkige wedstrijd speelde, bracht de spanning uit een corner van Gorter koppend terug in de wedstrijd.

In het resterende half uur maakte NAC nadrukkelijk aanspraak op de gelijkmaker (ondermeer via een schot van Fehér op de kruising), maar uiteindelijk besliste Mulenga in de extra tijd de wedstrijd.

Zonde, maar NAC hoeft zich niet te schamen. Utrecht is een goede ploeg en NAC streed voor wat het waard was. Met wat meer geluk had NAC een punt gepakt, maar het is niet alle dagen feest helaas.

41 opmerkingen:

  1. Volgende keer beter

    Hup NAC!


    Wij zijn N.A.C!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer, zeer aantrekkelijke wedstrijd.
    Fantastische Leonardo, die soms duidelijk wat dynamiek om zich heen mist.

    Pure pecht dat de verdiende gelijkmaker niet valt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als Amoah en Leo elkaar beter wisten te vinden hadden we gewonnen
    Lurling geen pepernoot geraakt liep er voor spek en bonen bij heel de wedstrijd
    Leuke pot gezien gelijkspel verdiend maarja zo is voetbal op na vrijdag en 3 punten

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is wachten op de 1e die gaat zeiken, zucht...
    Gewoon een leuke/goede wedstrijd gezien, die alle kanten op kon. Helaas!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. NAC hoeft zich niet te schamen.. maar waarom niet gelijk de druk en Penders mocht helft kiezen waarom niet beginnen aan de andere kant. Om Utrecht geen vertrouwen te geven.. Jammer dat we weer verloren hebben want had niet gehoeven..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als Maaskant eens wat eerder durft te wisselen en wat meer lef toont was dit niet nodig geweest... kutwissels altijd in de 87e minuut!

    Maar goed, op naar Sparta..de laatste driepunter voor de winterstop, come on NAC!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jammer, heel erg jammer.
    NAC had wel heel veel pech met de kansen zoals op de lat en de paal.. en dan krijg je weer: wie zelf niet scoort..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat was Amoah slecht, en moeten wij f*ckin trots zijn om iemand als LEO te hebben wat een voetballer, zat hem niet altijd mee maar bleef gaan!jammer : gegokt en verloren hadden gewoon gelijk moeten spelen, maar geen schaamte dat verloren is
    COME ON NAC >>>>>>

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zeker een aantrekkelijk duel, dat NAC gezien de kansen gewoon had moeten winnen.

    Vraag me wel met de week meer af of Stewart er verstandig aan doet Amoah een nieuw contract aan te bieden. Hij loopt er wat ongeinteresseerd bij, elke bal springt zeker een meter van de voet en voor de goal maakt ie steeds de verkeerde keuzes. Op die plek zou NAC meer hebben aan een echte kopsterke targetman waar Leonardo en Lurling omheen kunnen spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. lurling liep er een beetje kansloos bij, alles ging over rechts, maar Amoah en leo kunnen geen bal na elkaar in de voeten spelen. Maaskant wacht te lang met wisselen. jamer maar wel strijd tot het eind geleverd

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jammer, er had zeker 1 punt ingezeten en misschien nog wel 3 ook. NAC had er voor rust gewoon 1 of 2 in moeten schoppen, nu ga je door 5 minuten niet opletten de boot in. Nu verliezen we een beetje de aansluiting ook.

    Volgende keer beter, op naar Sparta!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Alles ging over rechts omdat Schilder en Lurling er al weken niks van bakken. De commentaar merkte overigens op, dat we achter Amoah geen centrum spits hebben. Die hebben we echter wel, die speelt in Waalwijk....

    NAC speelde verder gewoon goed, maar voorin leek het nergens op. Wat minder pingelen en af en toe gewoon op goal rammen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Amoah in de belangstelling bij Van Marwijk.

    Bondscoach heeft veel interesse in de felle NAC-spits Matthew Amoah. Binnenkort zal de technische staf van het Nederlands elftal NAC benaderen. Van Marwijk en zijn mannen hebben dringend de behoefte aan een eerste ballendrager/poetser.

    Maaskant moet binnenkort op de wisselcursus !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. vakg@jeroen,

    laatste 3 punter voor de winterstop?
    van welke planeet kom jij?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gelukkig begint niemand weer over EB. Zal het maar afkorten. Onze doelstelling voor de winterstop is allang gehaald hoor.
    20 ptn voor en 20 ptn na de winterstop.
    Dus nu nog 19 te gaan over een heel seizoen. Alles daar boven brengt ons weer bij de play offs.
    Amoah drama en hem nooit lange hoge ballen geven buiten die toevallige goed genomen corner.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik wil een echte spits en geen veredelde middenvelder! Amoah is al weken uit vorm. Het lijkt me duidelijk dat Gorter de komende wedstrijd vanaf de zijkant kan toekijken. Wat een drama. Dit was gewoon een onnodig verlies.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Jeroen @ vakG

    Verwacht niet dat we in Enschedé en van Ajax winnen..beetje realiteit is op z'n plaats hè! Ieder punt daartegen is een bonuspunt, maar die twee zijn wel oppermachtig op dit moment!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Amoah was ondanks zijn doelpunt met stip de slechtste NACcer !
    Laat Valencia in januari alsjeblieft komen en laat NAC alvast eens verder kijken.

    NAC heeft niet het niveau spelers dat het zich kan perimteren om met 10 man te spelen en te hopen op 1 of 2 momenten van een spits die je de rest van de wedstrijd niet ziet.

    Verder denk ik dat het tijd wordt dat Snoyl eens als LB wordt opsteld. Schilder is opbouwend wel aardig, maar verdedigend veel te beperkt. Maaskant durft kennelijk niet te kiezen tussen Schilder en Kwakman.

    Hulde voor "opa" Zwaanswijk die tegen zijn ouwe club 1 van de beste NACcers was.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Sjesus man wat ben ik chagarijnig!! Heb me kapot zitten ergeren dat amoah en leonardo niet samen konden spelen...Lurling liep er als een verloren schaap bij en amoah is al genoeg over gezegd! Nac moet gewoon een steeds halen die af en toe zijn doelpunt meepikt en sterk voorin is en de bal kan vast houden.

    Bij amoah springt die 20x van zijn voet af, hoe is dat mogelijk die jongen moet echt oefenen met pass trap en die bal verwerken dramatisch!!!

    Ik vond dat er achterin goed gewerkt werd en dat we voor de rest een leuke pot hebben gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. ben niet ontevreden, maar er had meer in gezeten. Ik zat de laatste 20 min. met kippenvel op m'n armen te kijken. Schitterend aanvallend voetbal van NAC, jammer dat het iets minder accuraat was, afijn, ze kunnen het in ieder geval! Wat wel irritant was, waren die lui uit Utrecht die hun club alleen kunnen toezingen als ze voorstaan. Fijne supporters, niet veel bijzonders dus... Al met al ben ik goed tevreden over vandaag, maar jammer dat de gelijkmaker niet gemaakt is.

    In ieder geval de laatste 20 min. van de 1e en 2e helft de NOAD mentaliteit gezien, prachtig!

    Volgende keer pakken we gewoon weer 3 punten Hugodver!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ten Rouwelaar heeft wel een goede wedstrijd gekeept die 1e vrije trap die hij uit de kruising tikte had ik al getelt hulde Penders Zwaanswijk Lurling Amoah onzichtbaar feher bijna niks verkeerds gedaan. Nou hopen sparta thuis erop vlammen en de 2 punten lekker in Breda houden. Later

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Anoniem reageren is tegenwoordig heel gemakkelijk en favoriet blijkbaar.
    er zijn weer een aantal azijnzeikers over Amoah, maar weten zij wel een spits voor NAC die gewoon 1 op 2 draait, die altijd probeert aanspeelbaar te zijn ( ja er gaat wel eens wat mis maar daarom speelt hij ook in Breda ) etc etc.
    Ik denk dat mensen eens realistisch moeten zijn wat voor ploeg NAC is;
    we zijn gewoon een ploeg net onder de subtop en daar hebben we dus ook de spelers voor.
    Amoah is voor NAC-begrippen een wereldspits, Ik ben benieuwd welke alternatieven de zogenaamde wijsneuzen hebben en kom niet aan met Bokila of zo, want die haalt het niet bij Amoah, hoogstens als back-up om van daar uit verder te groeien.
    Kijk eens naar utrecht, feyenoord, nec, groningen etc en hoeveel problemen zij in de spits hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. verder valt het me op dat iedereen zo positief is over de achterhoede..Dat begrijp ik dus niet want die laten aardig wat steken vallen. Als er een linie is waar we door moeten gaan selecteren / gaan vervangen, dan is het verdedigend gezien wel

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat speelde Zwaanswijk een dijk van een pot zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. John F. zegt:
    Dimitri: volledig eens!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. hierboven
    lurling en amoah idd niet gezien,maar zwaanswik en penders hebben hun normale wedstrijd gespeelt,degelijk en betrouwbaar.

    Bij het eerste doelpunt dekte schilder te ver van zijn man,en gaf hem de gelegenheid te draaien en te scoren.
    Vrije trap is niks aan te doen,alhoewel je weet dat hij hem in die hoek krult aangezien hij dit de 1e helft ook deed.

    wissels niet geheel te begrijpen,kolkka voor gorter,had dan meteen reuser gebracht,nu pas op het eind,en heeft hij niks kunnen veranderen,laat staan aan bijdragen.

    combinatie leo-amaoh is nog steeds niet optimaal,ligt denk ik wel grotendeels aan amoah die totaal niet scherp en geconcentreerd is.
    Jammer verders, gelijk was minimaal verdiend en aan de kansen verhouding zelfs winst,maar ja helaas niks en zodoende plaats 8 ipv 6,en dan meer ruimte tussen ons en de onderste regione.
    Op na vrijdag en dan voor de 3 punten(ipv 2)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Fotos online van FC Utrecht - Nac op

    http://www.fcutrechtnieuwegein.com
    Supp.FC Utrecht -Nieuwegein

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Foto's van 4bluf.nl staan weer online. Neem even een kijkje, hoe triest de nederlaag ook is.

    Directe link: http://www.4bluf.nl/Fotos%2009-10%20Utrecht%20-%20NAC.html

    BeantwoordenVerwijderen
  29. wat een sukkels zeg we staan wéér waar we horen.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. er waren maar weinig ratten meegekomen vergeleken met vorig jaar,oja toen stonden ze ff bovenaan.haha nep supporters

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Waarom lezen we nergens dat Zwaanswijk vandaag zijn 300e eredivisiewedstrijd speelde!! 159 voor fc utrecht en inmiddels alweer 141 voor NAC.

    Proficiat Patrick!!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Dit is gewoon pech. Als we beter waren geweest in de afwerking staat het 0-2 met de rust (nou vooruit dan 1-3 als alle kansen erin gaan) en dan is de wedstrijd gespeeld. Met wat meer geluk prikken we de 2-2 er ook nog in want die was méér dan verdiend. Ach, over een heel seizoen genomen heffen pech en geluk elkaar wel op. Komt wel goed. Net als Amoah (en Lurling) die ongelukkig speelden maar wél hard werkten. En Mathew scoort wel weer, ondanks zijn matige spel.

    Overigens vond ik scheidsrechter Van Sichem uitstekend fluiten. Minder bekend maar in mijn ogen véél beter dan de zogenaamde kroonprinsen Nijhuis, Blom, Braamhaar en dergelijke. Niet zo opvallend en nadrukkelijk aanwezig maar de wedstrijd uitstekend aanvoelend en niet zelf de hoofdrol willen spelen. Heb hem niet of nauwelijks op een foute beslissing kunnen betrappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Heb een hele leuke pot voetbal gezien. Bij vlagen tenenkrommend slecht en bij vlagen heerlijke combinaties en pressie. Van beide kanten! Want ook Utrecht heeft (mijns inziens) een verbazend goede pot gespeeld. Gelijkspel was terecht geweest, maar helaas heeft Utrecht de doelpunten wel gemaakt.

    Overigens vind ik het raar dat iedereen zo negatief over Amoah doet. Hij scoort toch? Dat is toch de functie van een spits? Een goede spits raakt de gehele wedstrijd geen pepernoot, maar scoort toch. Overigens heeft Leo mooie acties laten zien vandaag, maar helaas was zijn laatste pass meerdere keren ronduit belabberd.

    Tegen Sparta moeten het overigens gewoon drie punten zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ik denk dat de focus moet liggen op het op elkaar ingespeeld raken van Amoah en Leo. Dat was echt beneden peil en moet snel beter!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. De verdediging staat als een huis! Daar moet men niet aan tornen. Zeker niet in het hart van d everdediging, de backs laten wel eens steken vallen. Amowah speelde gewoon goed net alw Leo voor zulke spelers kom je naar het stadion

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Is het mischien een idee om de dag van Jong de Graafschap gewoon te verzamelen met diverse gelederen binnen NAC, en gewoon op vrij vervoer te reizen naar Doetichem.

    Zo geef je een statement af! Als je daar gewoon als welwillend normaal persoon heengaat! Want tis toch gewoon een belachelijke combi!

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Jammer, heb een hele aantrekkelijke wedstrijd gezien, Maaskant is idd te laat met z'n wissels. Als we vrijdag zo voetballen komt het goed!

    HUP NAC!

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Zonde dat we verloren hebben. Maar wat waren Utrecht en NAC ook gelijkwaardig! Mooi om te zien. Die 3 punten pakken we wel van Sparta!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. jammer maarja volgende keer beter , iedereen toch een ruime voldoende denk ik.
    en vrijdag gewoon 3 punten!

    NAC BREDA!

    BeantwoordenVerwijderen
  40. papaedje
    wil de echte sukkel opstaan pffff

    gewoon een goede partij waar het alle kanten op kon,en helaas zaten we aan de verkeerde kant van het geluk.

    en voor de utrechters.
    Dat er zo weinig waren heeft er mee te maken,dat jullie je eigen stewards aanvallen,en wij daar voor op moeten draaien,maar buiten dat om,waren jullie zelden te horen,tot aan de doelpunten,toen hadden jullie het geloof dat er wat inzat,van te voren heb je met je billen tegen elkaar gezeten.

    op na vrijdag,en als we de kansen die we krijgen gewoon erin schieten,komt het allemaal goed.

    BeantwoordenVerwijderen