donderdag 10 december 2009

NAC over autocombi jong De Graafschap

Een volle korte zijde, iedereen met vrij vervoer; Niks bleek uit te komen van deze droom. Het bleef bij 288 autocombikaarten voor de wedstrijd tegen jong de Graafschap en die waren binnen no-time uitverkocht.

Veel supporters beginnen zich zo langzamerhand af te vragen of NAC wel genoeg doet bij het wekelijkse overleg tussen de clubs en de politie van de betreffende gemeentes. Op het NACForum geeft supporters coördinator Robert Prins bij de voortdurende afwezigheid van Dhr. Reijn, uitleg over deze laatste domper.

Laat ik allereerst voorop stellen dat we vol goede moed richting Doetinchem zijn afgereden. Vanuit NAC hadden we een leuk bedrag meegekregen om een korte zijde in een keer af te kopen, a la Sparta. Iets waar de Graafschap ( met alle respect ) niet ongevoelig voor kon zijn. Daar aan gekomen konden we alle voorstellen gelijk door midden scheuren, bij wijze van spreken. Verplichte buscombi, enkel uitvak. Dat laatste stond sowieso muurvast. Voorstellen die gedaan zijn : vrij vervoer en enkel uitvak, autocombi en enkel uitvak, combi en korte zijde. Korte zijde was echt on bespreekbaar voor de lokale overheid aldaar. Er was geen enkele reden aan te wijzen maar een combinatie van redenen gaf daar de doorslag. Alle redenen die hierboven genoemd zijn. Ik ben er ( al maakt dat de teleurstelling niet minder, maar goed ) 200% van overtuigd dat elke club bij deze specifieke wedstrijd te horen had gekregen dat ze met de bus hadden moeten komen. Voor de beeldvorming: zelfs de Graafschap mocht in eerste instantie enkel 1 op 1 verkopen.

Dankzij de bijval en medewerking vanuit de Graafschap hebben we er nog een autocombi uit kunnen slepen. Zij richten een aparte parkeerplaats voor ons in zodat dit nog mogelijk werd. Nogmaals, de multiculturele ontmoeting van vorig jaar hielp niet maar was te overzien. We merken echter wel dat als er ook maar een paar redenen zijn te verzinnen en dan vooral in deze tijd van het jaar de overheden erg op safe gaan zitten. In deze tijd van het jaar met alle evenementen en koopavonden die schijnbaar nogal wat inzet kosten vanuit de overheid. Dit gaat voor Utrecht en de Graafschap op. Groesbeek was dikke paniek. Officieel kan je en mag je het niet zeggen, maar mijn inziens hebben we op kunnen draaien voor de erfenis van afgelopen zomer aldaar ( akkefietje waar wij geen *** mee te maken hadden).

Voor de beeldvorming wil ik wel opmerken dat veel wedstrijden vooraf al ver zijn ingevuld door de lokale overheden. De ene keer valt er met goede argumenten wel wat in te brengen. Ik noem een AZ uit ( was ook zonder overleg na de beker alleen nog maar buscombi ), een Heerenveen ( was twee jaar geleden ook zonder overleg een combi geworden ) en zo zijn er meer. De andere keer zit het muurvast. Zo muurvast dat de tegenstander ook moedeloos wordt ( ik noem nogmaals een Treffers ). Ik wil best met de club gaan overleggen dat als iemand een keer de behoefte heeft om mee te gaan dit wordt geregeld. De meesten hier op het forum weten mij te bereiken. Ik beloof vooralsnog niets, maar ik wil me er graag voor inzetten. NAC is niet altijd aan te wijzen als de grote boze club die geen supporters mee wilt nemen. Kom op, geen supporters dan ook geen club!

56 opmerkingen:

  1. kijk das duidelijke taal.
    Bertrand d'erotique for comunicatie manager!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo'n autocombi is wel zo nutteloos...Lekker groen signaal geef je daar ook mee af trouwens, waanzinnig.

    Eigenlijk zouden we gewoon niet moeten gaan, korte zijde en combiloos had gewoon gekund. Gemiste kans van de Superboeren. Ook nog CC verplicht voor thuisvakken dus daar gaan zitten wordt ook moeilijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lijkt wel of we naar t strand van Hoek van Holland moeten......

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Guzzzzzzzzzzzzzzzzzzz10 december 2009 om 17:02

    Toen de eerste verplichte combi werd aangekondigd, meer als 10 jaar geleden, werd uitgelegd dat alleen een verplichte combi kon worden opgelegd als het uiterst middel, dus als het ECHT niet anders kon.
    Nu zijn we 12/13 jaar verder en begint zijn vruchten af te werpen.
    Van de 17 uitwedstrijden hebben wij 15 verplichte combi`s.
    De stadions zitten vol, maar de supporters zijn vergeten hoe ze met elkaar moeten omgaan, dus er kunnen problemen komen als je op eigen vervoer gaat. Dan kunnen ze weer zeggen "zie je wel " , het kan niet anders, maar ze zijn wel vergeten wel dat de fans elkaar al meer dan 10 jaar niet zien of spreken.
    In de omringende grote voetballanden zitten de stadions ook vol en kennen ze geen verplichte combi`s.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voetbal is alleen nog meer bestemd voor de televisie kijker die zich scheel betaalt om luie met een zak chips op schot voetbal te kunnen kijken via Eredivisie Live.

    En geef ze eens ongelijk, want een uitwedstrijd naar ajax kost je tegenwoordig een hele dag.

    Maar kom op, niet zo schijnheilig, laatst in Nijmegen heeft een kleine groep 'NAC' supporters het verzoekt, evenals het groepje 'Superboeren' op dat treinstation..

    Lekker makkelijk na zo'n voorvalletje voor de locale driehoek toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het is al lang duidelijk dat de KNVB bezig is met een jarenplan om over een tijd geen uitsupporters meer mee te nemen naar uitwedstrijden. Eerst word er met het vingertje gewezen en een verplichte combi opgelegd als er een scheet is gelaten.

    In de toekomst (eigenlijk gebeurd het nu al) gaat de KNVB uitsupporters per wedstrijd verbieden.

    En over tien jaar heeft de KNVB wel weer een reden om met het vingertje te wijzen en de knoop door te hakken dat er helemaal geen uitsupporters meer mee mogen. Geen gezeir, geen extra politie kosten en het voetbal verziekt voor de echte supporters.

    Dat KNVB maffia geschreeuw is zielig. Sancties opleggen is nog te begrijpen in sommige gevallen. Maar het lijkt me duidelijk, de KNVB werkt absoluut niet mee om het voetbal voor de echte fans leuk te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kneus hierboven.....

    Jij snapt het allemaal ook ECHT niet héá?...

    Het gaat om de gemeentes, hier heeft de KNVB geen eene FUCK mee te maken.. En ook toen bij Willem II - NAC toen die spreekkoren heeft NAC en Willem II samen besloten als dit nogmaals gebeurd dat er paar wedstrijden geen uitsupporters aanwezig mogen zijn, en bij dit besluit was KNVB niet aanwezig.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En natuurlijk gaat de graafschap zoon korte zijde niet laten verkopen aan NAC supporters, ik neem aan dat het gewoon volle bak zal worden in dat stadion. De graafschap ligt eruit dus zal Jong de Graafschap het moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @hierboven

    Denk je nu echt dat er daar veel mensen warm lopen voor zo'n wedstrijd? De beker leeft alleen bij NAC.
    Er zijn daar maar 2 tribunes in de verkoop, dat zegt wel genoeg denk ik zo. De Graafschap was best bereid geweest een tribune aan NAC te verkopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lokale overheid Doetichem heeft alle macht. En wat kan hun het schelen of er 50, 100, 500 man van NAC aanwezig zijn. Liever komen er geen. Dan is er ook nauwlijks inzet (=geld) nodig. De clubs zelf hebben niks te vertellen. Worden met geld van de lokale overheden overeind gehouden. Dus hup je mand in en thuis voor de buis !!! Of creatief genoeg zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Al die combi's zijn gewoon belachelijk.
    We gaan weer terug naar een jaar of 10 geleden. Toen waren alle wedstrijden verplichte buscombi.

    Elke club uit het land was het beu, en er kwamen landelijke acties. Dat had ertoe geleid dat de verplichte combi's flink werden verminderd. En dat was tevens het moment dat de autocombi is geboren. Te pas en te onpas werd er gestrooid met autocombi's. Maargoed, daar valt mee te leven, je kan gewoon met de eigen auto, en voor NAC supporters van buiten Breda werd het ook weer gemakkelijker om een uitwedstrijd te bezoeken.

    Nu wordt er weer met verplichte buscombi's gestrooid, en dus weer terug bij af. Vanuit de clubs moet weer eens een actie gehouden worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Even off-topic @bsiderats gaan jullie trouwens ook de site mobiel compatible maken?
    Hoef ik onderweg niets te missen:)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Vind dat we gewoon een statement moeten maken, en gewoon moeten gaan. We zijn toch de ''beste'' supporters van het land. Laten we voor de mensen die het kunnen waarmaken gewoon gaan en geen gezeik! Gewoon desnoods daar i een kroeg zitten zonder rottigheid maar gewoon eens een boodschap afgeven. Zou mooi zijn als er meer nacccers afreizen.

    |Had al diverse oproepjes gezien van mensen die gaan, maar hoop ook echt dat dit is.

    Mischien een idee om met een groep vanuit het station te vertrekken? of een gezamelijk verzamelpunt daar. NAC Express haha, maar dan net iets anders!


    Samen sta je sterk.


    Schijt aan die belachelijke combi!

    Hup NAC.

    Oja, maar zoals het hier boven staat beschreven heeft NAC dus wel hun best gedaan voor deze situatie. Helaas is dit niet goed gegaan, de stempel hooligan word al snel op iemands hoofd gedrukt.

    Als we gewoon gaan, en met goed gedrag daar ons gedragen. Dan is dat het beste wat je kan doen!


    HUP NAC

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Kennelijk is het in deze maatschappij niet mogelijk om op normale manier je club aan te gaan moedigen bij een uitwedstrijd.

    Er zijn mensen die provoceren door in de regio van de uitclub in een kroeg te gaan zitten.
    Waarom ? In je eigen kroeg zie je niks minder hoor. Anderen opfokken en als gevolg wat kleine matpartijtjes zijn voor de lokale overheden de stok om de (welwillende) voetbalfan te slaan.

    Dank dus aan die eikels die zonder kaartje toch richting uitclub afreizen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. lee zei:

    Ook wij gaan combiloos naar doetinchem...waren ook van plan met de trein te gaan. lijkt me leuk/goed om statement te maken..mooi Fuck the combi spandoekske op de graafschap tribune (dor de combiloze NACers opgehangen) zal ook mooi zijn. Denk dat er best veel naccers met de trein gaan dus eigen wagonnetje in de trein is altijd leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Tja een klein aantal heeft het verpest voor de rest, het is niet anders. Het stuk over van Eenenaam in de stem over de ritsel en regel cultuur bij nac krijgt een staartje, bestuurslid lips stopt er mee!, wat zal er nu weer aan de hand zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. @lee

    Vertrek tijden ongeveer?

    Wij gaan ook namelijk met de groep..

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoe kun je dit verkopen.
    Straks met Europees voetbal ook?
    Waardeloos

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Aan Gemeente Doetinchem.
    Gooi 500 Naccers de hele dag los in het centrum en er gebeurt echt niets hoor.
    Alsmaar polonaises e.d.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat velen vergeten is dat het niet mogelijk is om na de wedstrijd met de trein thuis te komen.. Maar ga maar lekker boys, veel plezier... Ga volgende keer ook gewoon mee naar twente, dan staan we daar ook niet voor lul!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Deze site heeft zichzelf de nek omgedraaid. Wel allerlei bokhonden een forum bieden om af te geven op goudeerlijke NACmensen maar criticasters van directie en bestuur gaan lopen bannen. Wat een afgang ! Wel een griote mond over van alles en nog wat maar zelf niet eens in staat blijken een website-je in de lucht te houden. Wat deze site is overkomen is een stuk koek van eigen deeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik zou het prachtig vinden als er gewoon heel veel mensen combiloos naar Doetinchem zouden gaan. En waarom ook niet. Volgens mij kom je echt wel binnen. En anders ga je gewoon in een cafe kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Als je van het stadion binnen 23 minuten na de wedstrijd terug staat op het station (wat makkelijk te doen is) kun je gewoon de laatste trein vanuit Arnhem nog pakken naar Bredaa or...

    Wij gaan in ieder geval geval helaas gewoon met de auto..:(

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Goed zo mannen. Lekker combiloos gaan en straks het stadion niet in mogen, eventueel een beetje rellen en we mogen nergens meer uit naar toe. Alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik heb het niet over rellen. Nergens voor nodig. Maar het wordt tijd om een signaal af te geven. We zijn er gewoon. En zonder combi. En zonder rellen. Desnoods in een plaatselijk cafe.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. @ Anoniem van 13:01

    Nee lekker alles klakkeloos accepteren, daar schiet je iets mee op, en wie zegt er hier dat ze willen gaan rellen? Zit je soms bij de directie van NAC?

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Heeft BSR even niet door dat er best wel een hoop NAC nieuws is sinds gisteren?

    BeantwoordenVerwijderen
  28. lee zegt:

    aan die slimme anonieme poster van 13:01, jij werkt zeker bij de politie of gemeente?
    Jij zou precies iemand zijn die die combi's oplegt, wantja iedere voetbalsupporter komt om te rellen en is crimineel!

    Wij gaan erheen om een gezellig plezierig dagje te hebben zonder rellen of wat dan ook! Kennen aantal graafschapsupporters die ook gezellig biertje komen drinken.
    Hopelijk ziet de lokale driehoek dat het prima gaat en volgend jaar geen combi!
    Het wordt tijd voor een statement!

    Watching football is not a crime!

    en: HUP NAC

    BeantwoordenVerwijderen
  29. @lee
    Nee ik werk daar niet, maar voel me desondanks toch slimmer dan jij.

    Jij bent wel erg naief hè.
    Omdat er een paar supporters gezellig met de lokale voetbalfans een biertje kunnen drinken zonder dat er herrie is moet de combi afgeschaft worden.

    Denk eens na man. Een groep NAC fans die uitgedaagd wordt door locals met slechte bedoelingen en daarop happen zijn de ideale stok om de uitsupporter in het algemeen mee te slaan.

    Ga lekker in je eigen stad in de kroeg zitten en stap daarna gezellig in voor de combi. Je wil die wedstrijd toch zien ? En die zie je dan ook.

    Dat jij en een handje vol goedwillende fans geen problemen veroorzaken wil ik graag van je geloven, maar het gaat niet alleen om jou en jouw vriendjes..... HELAAS.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. twente-NAC 0-1!!!!!!!!!!!
    Edwin de Graaf!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. iemand stream waar geen groen beeld is en niet hapert?

    BeantwoordenVerwijderen
  32. heeft iemand goede stream, niet justin.tv maar een andere goede want justin doet het niet bij mij

    BeantwoordenVerwijderen
  33. www.vrijblijvend.com is prima bij mij

    NUL - EEN!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. welke doe je dan? Die van TVU1 of NVS1, bij mij is NVS1 groen beeld:S wel commetaar en TVU1 is stilstaand beeld en dat beweegt om de 10 seconde, word ik niet vrolijk van

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Kutnac, weer alle kansen verprutst. Weer stomme overtredingen gemaakt en weer hoefde het niet zo te zijn.....je wordt er wel crazy van!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Langzaam maar zeker op naar de onderste regionen.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. twente is gewoon een klote ploeg die ik in ieder geval helemaal niets gun

    BeantwoordenVerwijderen
  38. je kan hier verliezen. maar je had en moet een punt kunnen moeten pakken! Iedereen die hier jnakt op naar de onderste regionen enz moeten niet janken! We blijven 8e staan! daar horen we ongeveer ook thuis!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. wanneer komt de oude bsiderats weer terug??

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Het is allemaal net niet genoeg wat NAC laat zien. Niet doortastend genoeg en de achterhoede is al weken totaal uit vorm. 11 goals tegen in de laatste 4 duels is veel te veel.
    Het meest schrijnend blijft echter Amoah, wat speelt die al maanden dramatisch slecht zeg. Wat mij betreft doet Stewart er goed aan naar een centrumspits op zoek te gaan.

    Om positief af te sluiten. Genoten van De Graaf vandaag. Enorme inzet en nog een prima goal ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Klote Nac volgende week wéér een flinke nederlaag. we beginnen op grun te lijken en VVV en Sparta doen het bijna nog beter als wij.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Ik mis Bsiderats.nl. Hoe lang gaat het nog duren voordat de oude vertrouwde site weer in de lucht is?

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Belangrijk is dat NAC minimaal 8e eindigt. Bij die tombola aan het einde van het seizoen kan je wel mooi 5e eindigen, maar het gaat om die eindsprint...
    Die beker winnen en gewoon bij de eerste 8 eindigen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  44. ach ja we zijn maar NAC. Het is normaal dat we al 6 wedstrijden niet kunnen winnen. Stelletje azijnpissers!!! btw dit is als grap bedoeld natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  45. deze site is een parodie op zichzelf geworden. desolaat, het gevolg van amateuristisch gepruts. wel een gevalletje van hoogmoed die voor de val kwam. sukkels !

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Iedereen die nu zit te zeiken over NAC dat ze bij twente hebben verloren kunnen beter naar een andere club gaan. Van Twente verliezen is echt geen schande!

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Het meest lachwekkend was Gorter. Mocht er nog iemand zich afvragen waarom wij "de homo's" zijn dan moet je nog eens even kijken naar Donny in z'n korte mouwtjes, maar met handschoenen aan.

    Kom dan gewoon uit de kast, man.

    Amoah, wederom een drama. Laat hem astemblieft niet bijtekenen. Wat een mooiweervoetballer is dat. Al leek hij kwalitatief maar voor 20% op Nkufo, dan was hij al beter dan wat ie nu is.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Anoniem zei
    deze site is een parodie op zichzelf geworden. desolaat, het gevolg van amateuristisch gepruts. wel een gevalletje van hoogmoed die voor de val kwam. sukkels !

    13 december 2009 04:43


    Wat ben JIJ een stoere vent zeg, lekker anoniem je mening over een site neerzetten.... Als je een vent bent zet je je naam er bij zodat we wetene welke mongool deze beweringen neerzet..... Een mening mag maar zet er dan wel bij waarom, onderbouw je mening maar ik durf te wedden dat je niet eens weet wat ik daarmee bedoel verrekte gek!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Vorig seizoen haalden we 45 punten, een 8e plaats en Europees voetbal. Nu, halverwege, hebben we 44 punten. Komen we dus weer gewoon in het linkerrijtje mee. Geen paniek nodig hoor !!

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Broer van rioolrat13 december 2009 om 12:45

    Anoniem reageert op anoniem... Lamme takken, maak ff een naam aan...

    BeantwoordenVerwijderen
  51. deze site is jarenlang een schreeuwsite geweest gerund door eigenwijze types die NACmensen met een onderbouwde mening een ban gaven en de poeproepers hun gang lieten gaan. steeds weer bleken de bestuursknechtjes ernaast te zitten en keer op keer werden de fouten en blunders van tejo en zijn bestuur weggewuifd. nu vecht een aantal bestuurders voor het politieke leven en zwijgt deze kutsite. het is allemaal zo doorzichtig. ga lekker je site herschrijven knulletjes ! wat een amateurs zijn jullie. grote mond kleine piemol !

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Anoniem zei
    deze site is jarenlang een schreeuwsite geweest gerund door eigenwijze types die NACmensen met een onderbouwde mening een ban gaven en de poeproepers hun gang lieten gaan. steeds weer bleken de bestuursknechtjes ernaast te zitten en keer op keer werden de fouten en blunders van tejo en zijn bestuur weggewuifd. nu vecht een aantal bestuurders voor het politieke leven en zwijgt deze kutsite. het is allemaal zo doorzichtig. ga lekker je site herschrijven knulletjes ! wat een amateurs zijn jullie. grote mond kleine piemol !

    13 december 2009 13:01

    Waarom kom je dan nog steeds op deze site?
    Je moet blij zijn dat ze uberhaupt nieuws plaatsen voor de mede NAC-supporters!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Sparta - FC Groningen gingen ook actie voeren tegen de verplichte combi's die alle gemeentes en voetbalclubs allemaal inzet..

    Deze supporters kwamen niet verder dan groningen helaas.. > treintje in > rotterdam aangekomen > M.E. staat ze op te wachten > terug naar groningen...


    Kut combi..

    BeantwoordenVerwijderen